Міфи про шлюб: речі, які не рятують відносини, а руйнують їх

Коли люди одружуються, багато хто починає планувати своє життя як у фільмах, які раніше дивились або книгах, які читали раніше. Таким чином створюються міфи про подружнє життя, деякі з яких можуть зруйнувати стосунки, а не зміцнити їх. Далі розкаже “Криворіжанка”

Сьогодні багато людей цікавляться психологією та особистим розвитком. Люди почали більше читати книжки, відвідувати семінари, де отримують правильну інформацію, але не завжди роблять правильні висновки. Тому і створюються так звані міфи про шлюб, в які краще навіть і не починати вірити. Спробуємо розвінчати деякі з них. 

Потрібно постійно бути поруч

Зрозуміло, що кожний сімейний психолог скаже вам, що дуже важливо проводити вільний час разом. Це може стосуватись спільних інтересів, пристрастей, захоплень, які будуть давати можливість насолодитись життям і допоможуть розвиватися кожному з вас. Вогонь близькості з часом буде слабшати, а спільні точки дотику зможуть допомогти підтримати стосунки. 

Тому потрібно зосередитись на багатьох речах, які вам цікаво робити вдвох. Але не дивлячись на це, зовсім не обов’язково не відходити один від одного ні на крок. Кожна людина має право на свій вільний особистий простір, своє хоббі і нічого страшного немає в тому, що ваш партнер не поділяє якесь ваше захоплення. З легкістю відпустіть чоловіка на риболовлю чи на футбол разом з друзями, а в час його відсутності займіться своїми справами, робіть речі які до вподоби саме вам. 

!

Ідеальні пари не сваряться

Насправді кожна пара має непорозуміння та час від часу свариться. Тобто, те, що щасливі подружжя ніколи не сваряться – це однозначно неправда. Але, головним є не кількість скандалів та сварок, а висновки, які будуть з них зроблені та помилки, які після них були виправлені. Якщо у вас з вашою другою половиною виник конфлікт, не треба відразу намагатись зам’яти проблему.

Потрібно спробувати. спокійно, без образ та крику, з’ясувати причини претензій або образ, чому ваш чоловік незадоволений чимось. Розібравшись, яка проблема присутня у ваших стосунках, потрібно разом знайти її рішення. Якщо цього не зробити, пізніше ця сварка буде повторена, причини цієї проблеми, які ви не вирішили, будуть присутні з вами довгий час. Тобто, ви будете повертатись до цього знову і знову, а це не додасть позитиву у ваші стосунки як хлопця та дівчини. 

Ревнощі допоможуть “реанімувати” відносини

Це ще один міф, який може зруйнувати самий міцний шлюб, стосується ворога нормальних стосунків – ревнощів. Буває, коли чоловіки починають приділяти менше уваги своїм дружинам, деякі з них хочуть підігріти чоловічий інтерес, використовуючи для цього третю особу, це має посіяти у чоловіків насіння сумніву та невпевненості. Але разом з тим, цей шлях є дуже небезпечним. У разі такої ситуації будь-який чоловік може припустити, що дружина зраджує його справді, він може стати підозрілим та почати контролювати кожен її крок. Паралельно у голові чоловіка починають з’являтись великі сумніви про порядність своєї дружини та про якість сімейних стосунків. Особливо це стосується тих чоловіків, які вже мали сумний досвід, коли зраджує кохана людина. Тому жінкам, які хочуть підігріти цікавість своїх чоловіків, треба пам’ятати, що між двох близьких людей не має стояти хтось третій. 

№

Якщо відносини вже склалися, про них можна вже не думати

Це однозначно не правильно. Будь-які відносини, тим більше подружні, потребують постійної роботи над ними та максимальних зусиль обох сторін. Якщо ви починаєте відчувати, що віддаляєтесь від свого чоловіка, не треба пускати це питання на самоплив. Не треба думати, що все само собою вирішиться, налагодиться та повернеться у звичний стан. Не треба відкладати на завтра, треба діяти вже сьогодні та вживати необхідних заходів. Дуже класно, якщо ваш партнер теж докладає до цього певних зусиль та йде вам  назустріч. Набагато гірше, коли на ваші намагання щось змінити не реагують та не помічають цього. 

Любляче подружжя знає все про почуття і бажання один одного

Один з найпоширеніших міфів. Виходить нібито люблячий партнер має вміти читати думки своєї половинки. Іноді навіть сама людина не може точно сказати, чого вона насправді хоче та що відчуває по відношенню до тієї чи іншої ситуації. А як же про це має дізнатись нічого не підозрюючий чоловік? Фахівці у такій ситуації рекомендують розмовляти, просити, пояснювати. Спробувати це зробити хоча б за допомогою натяків, але не треба чекати, що це подіє миттєво. Скоріш за все, вам також не дуже легко вгадати, що робиться в душі або в голові вашої половинки, тому діалог залишається найкращим варіантом все зрозуміти та все з’ясувати для того, щоб зробити вірні висновки. 

"

Дитина зміцнить відносини

Це одна з найбільших помилок. Як показали дослідження, навпаки, коли народжується дитина, подружжя починає віддалятись один від одного. І це виникає кожного разу з народженням кожної наступної дитини. Це, звісно, не говорить, що народжувати не потрібно. Діти – це щастя, але треба бути готовими морально, що з появою малюка ваше життя зміниться, як зміняться і ваші відносини з чоловіком. Якщо і чоловік і дружина будут готовы до появи дитини, це обов’язково буде додавати свіжості та цікавості в їх стосунки. Їм буде легше впоратись з новими труднощами та стати у душевному плані ще ближче та рідніше один одному. 

Між коханими людьми пристрасть ніколи не згасне

В нашому світі немає нічого вічного. Все колись закінчиться, зокрема і пристрасть, навіть у тих людей, які дуже сильно кохають один одного. Зовсім не варто вірити в те, що показують у модних серіалах та фільмах про кохання. Також не треба впадати у відчай через це, тому що підтримати вогник бажання можно таким чином, що він не буде гаснути довгі роки. Рутина, побутові проблеми, робота, багато чого ще може забирати багато сил та енергії, яка потрібна для повноцінних відносин між подружжям. Але вони, все одно, можуть розпалити справжнє полум’я пристрасті, бо воно залежить від емоційної близькості, азарту, любові до всього нового і незвичайного. Спробуйте експериментувати, фліртувати з вашим партнером, тоді вашій родині не будуть страшні усілякі бар’єри та перешкоди.  

Якщо все ж таки трапилося так, що побут та інші причини змогли знищити колишні почуття та сім’я опинилася на грані розлучення, не треба опускати руки. Потрібно поборотися за збереження стосунків. Всі фахівці-психологи впевнені, що можна врятувати будь-який шлюб, навіть самий безнадійний, якщо цього будуть хотіти і чоловік і жінка. 

;

 

.,.,.,.