Криворожанка отримала почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”

Директор Криворізького театру ляльок здобула почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”. Це досить високе визнання, яке говорить про велику роботу, великі досягнення і великі успіхи.

Слід зазначити, що з міського бюджету Кривого Рогу продовжують виділяти кошти на підтримку криворізьких закладів культури, на відміну від інших регіонів, де давно припинилося фінансування. Фінансування на підтримку з міського бюджету поширюється на палаци культури, театри, творчі колективи, фестивалі та багато іншого. Завдяки підтримці творці Кривого Рогу створюють дуже яскраві події, приголомшливі концерти та незабутні театральні вистави. Це все сприяє культурному розвитку Кривого Рогу, дає можливість подарувати жителям міста яскраві емоції та гарний настрій. Далі на kryvorizhanka.com.ua.

Заслужене звання

Михайлова Світлана очолює Криворізький театр ляльок із 2009-го року. За роки її керівництва театр досяг великих успіхів і став одним із найкращих театрів в Україні. Крім цього, театр ляльок неодноразово відзначали за досягнення дипломами та почесними грамотами Саксаганського виконкому, Металургійного виконкому, Центрально-Міського виконкому, а також Довгинцівського виконкому.

Криворізький театр ляльок неодноразово завойовував титул “Лідер галузі” у різних роках, бувало навіть що кілька років поспіль: 2011, 2012, 2013, 2016, 2019, 2020 і в 2021 році. Крім цього під чітким керівництвом Михайлової Світлани Криворізький театр ляльок увійшов до “Ліги найкращих” підприємств у 2011 році, 2012 році, 2013 році, 2019 році, у 2019 році та у 2020 році у відповідності до Європейського стандарту рейтингування суб’єктів господарювання України.

Завдяки Михайловій Світлані було здійснено проект “Розвиток творчої особи молодших школярів засобами театрального мистецтва” та проект “Мистецтво лікує”, який передбачає роботу з категорією дітей із фізичними вадами. Також на основі Криворізького театру ляльок було відкрито спеціальну театральну студію під назвою “Крила”, в якій можуть навчатися театральній майстерності діти та підлітки Кривого Рогу.

Самого директора Михайлову Світлану неодноразово відзначали різними нагородами як і міськими, так і регіональними та галузевими.

Підтримка міста

З міського бюджету Кривого Рогу проводиться фінансування палаців культури, в яких займаються творчістю понад 130 колективів та 13 тисяч дітей. 2022 року на підтримку кількох професійних театрів було направлено близько 40 мільйонів гривень. У цю ціну було включено і зарплату працівникам культури та оплату за теплопостачання.

З міського бюджету виділяються кошти у розмірі 24,6 мільйона гривень на оплату комунальних послуг у закладах культури. Міська влада підтримує творчість у Кривому Розі та за підтримки щороку проводитиметься понад 30 різноманітних творчих конкурсів.

.,.,.,.